• 27 december 2018

Klaasje Postma en Freark Smink samen in de tweede reprise van Elk Sines.

Klaasje Postma en Freark Smink samen in de tweede reprise van Elk Sines.

Elk Sines gaat in mei 2019 voor de tweede keer in reprise en heeft een aantal nieuwe spelers. Na de uitverkochte voorstellingen in 2017 en 2018 brengt regisseur Ypy Zysling het verhaal met Klaasje Postma in de hoofdrol nog één keer en in een enigszins vernieuwde bewerking.

Regisseur Ypy Zysling is nog maar net bekomen van de voorstelling De Wylde Boerinne in IJlst en is alweer met een nieuw project bezig. Of eigenlijk een oude bekende. Elk Sines speelde in 2017 en in 2018 al voor uitverkochte zalen. Is een tweede reprise een herhaling van zetten of wordt het iets geheel anders?

“Het blijft het verhaal van Tsjerkje, de krachtige vrouw die in haar eentje het café gaat runnen en met keuzes in het leven geconfronteerd wordt. De sfeer zal zeker herkenbaar blijven,” aldus Ypy Zysling. “Prachtig dat we voor de tweede keer in reprise kunnen gaan. Dat betekent voor veel mensen dat ze toch nog de mogelijkheid krijgen om te komen kijken. En met een aantal nieuwe spelers zal er zeker een nieuw elan aan de voorstelling gegeven worden. We willen het publiek natuurlijk graag blijven verrassen.” 

Met een rol voor Freark Smink (als Lammert, broer van Tjerkje) naast Klaasje Postma komt het Friese echtpaar weer samen op de bühne. Titia Huisman, Thijs Meester en Rienk Nicolai die hoofdrollen vervulden in de vorige voorstellingen van Elk Sines en in De Wylde Boerinne spelen ook nu weer mee. Kenmerkend voor de producties van Zysling is de ruimte die gegeven wordt aan nieuw talent. Eén van de rollen wordt vertolkt door Manon Schut, bekend van haar rol als de dochter van De Wylde Boerinne. 

Elk Sines is vanaf 9 mei 2019 in Zathe De Klieuw in Hidaard te beleven.